Általános Szerződési Feltételek 

PREAMBULUM

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) szabályozzák a VERTIGO EXPO DESIGN Kft, (székhely: 2092. Budakeszi, Rákóczi u. 48., cgj.: 13-09-206060, adószám: 27958638-2-13., képviseli: Török Gábor ügyvezető) (a továbbiakban: Üzemeltető) üzemeltetésében működő „VERTIGO DESIGN” (https://vertigodesign.hu) lakberendezési webáruáz feltételeire, szabályaira, a részes felek és az Üzemeltető jogaira és kötelezettségeire vonatkozó és alkalmazandó alapvető rendelkezéseket.

Üzemeltető adatai:

Üzemeltető neve: VERTIGO EXPO DESIGN Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 2092. Budakeszi, Rákóczi u. 48.

Telephely: 2073. Tök, külterület 047/2.

Adószám: 27958638-2-13

Közösségi adószám: HU27958638

Cégjegyzékszám: 13-09-206060

Képviselő: Török Gábor, ügyvezető

 

Kapcsolat:

E-mail cím: vertigo@vertigodesign.hu

Telefonszám: +36-20-209-5204

Facebook: https://www.facebook.com/vertigodesignVD

Raktár, visszaküldési cím: Amennyiben visszaküldené a megrendelt terméket, akkor először minden esetben jelezze felénk a vertigo@vertigodesign.hu ügyfélszolgálati email címen!

A munkatársainkkal történt egyeztetés után erre címre küldheti vissza a terméket futárszolgálattal:

 

Címzett neve: VERTIGO EXPO DESIGN Kft.

Visszaküldési cím: 2073. Tök, külterület 047/2.

Telefonszám: +36-20-209-5204

Email cím: vertigo@vertigodesign.hu

 

A SZOLGÁLTATÁS

Cégünk lakberendezési termékek, bútorok, és dekorációs tárgyak kiskereskedelmével foglalkozik. Termékeinket a https://vertigodesign.hu weboldalon keresztül, távértékesítéssel értékesítjük. A termékeinket minden esetben a Vevő rendelése alapján egyedileg gyártjuk.

A rendelését gyártás után futárszolgálattal vagy teherfuvarral juttatjuk el az Ön által megadott szállítási címre.

 

MEGRENDELÉSEK MENETE

Megrendelését a https://vertigodesign.hu weboldalon keresztül adhatja le. Válassza ki a megvásárolni kívánt termékeket és az “ÉRDEKEL” gomb megnyomásával jelezze vásárlási szándékát. Adja meg elérhetőségeit, ezután küldje el számunkra rendelését. A megrendelés elküldése önmagában nem minősül szerződéskötésnek.

A weboldalon szereplő információk minden esetben tájékoztató jellegűek, melyek a gyakorlatban a gyártó műhely által biztosított adatok alapján pontosítandóak. A szállítási idő a gyártási és a szállítási ciklusoktól függ. A megrendelés elküldése után munkatársaink pontosítják Önnel a kívánt tárgy egyedi paramétereit, a vételárat, és tájékoztatják Önt a várható szállítási időről. Amennyiben Ön elfogadja az ajánlatot, munkatársaink írásban visszaigazolják a rendelést. A rendelés visszaigazolása előleg fizetéséhez, vagy a teljes vételár megfizetéséhez kötött.

Amennyiben a várható vételár, vagy a szállítási idők nem elfogadhatóak Ön számára, kérésére töröljük megrendelését.

Fenntartjuk a jogot, hogy az alábbi esetekben egyoldalúan elálljunk a rendelésének visszaigazolásától és teljesítésétől:

 • Az előlegfizetés nem történik meg a díjbekérőn szereplő határidőig
 • Munkatársaink nem tudják felvenni Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken és nem tudják visszaigazolni megrendelését
 • Vis Maior esetekben (pl. elemi kár, szállítás meghiúsulása stb.)

Amikor visszaigazoltuk megrendelését, megkezdjük a kiválasztott termékek gyártását. A várható szállítási időt a visszaigazoló email minden esetben tartalmazza.

A megrendelés elküldése a Vevő részéről ajánlattételnek minősül. A Vevő és az Üzemeltető közötti elektronikus szerződés létrejöttnek feltétele, hogy cégünk visszaigazolja megrendelését.

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak az irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

ÁRAK ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

A weboldalunkon szereplő árak minden esetben irányadó bruttó kiskereskedelmi árak. A pontos árakat az egyedi megrendelés paraméterei befolyásolják, azokat minden esetben írásban közöljük.

A termékek árai a szállítási költséget nem tartalmazzák. A Vevő az aktuális szállítási költségről minden esetben tájékoztatást kap, melyet a megrendeléssel egyidejűleg elfogad, az Üzemeltető pedig írásban visszaigazol.

Cégünk időszakosan árkedvezményt biztosíthat termékeink árából. Amennyiben általános leárazásról van szó, akkor kedvezményes árát egyértelműen jelöljük a termék adatlapján. Amennyiben viszont az árkedvezmény kupon beváltásához kötött (pl.: zártkörű kedvezmények), akkor a kedvezményes ár a rendelési folyamat során, a kuponkód megadását követően válik láthatóvá.

Egyedi megrendelés esetén egyedi árajánlatot adunk, melyet banki átutalással vagy készpénzzel lehet rendezni.

A megrendelést az előleg határidőre történő beérkezésének hiányában törölhetjük!

 

FIZETÉSI MÓDOK

Cégünk az alábbi fizetési módokat biztosítja Vevőinek:

Banki átutalás és készpénzfizetés.

Fizethet banki átutalással cégünk bankszámlájára. A közlemény mezőben ne felejtse el megadni az írásbeli visszaigazolásban megkapott megrendelés azonosítószámát!

Kedvezményezett neve: VERTIGO EXPO DESIGN Kft

Bankszámlaszám: 10700268-72095456-51100005

Bank: CIB Bank Zrt.

Deviza: Forint

Közlemény: VDXXXX (rendelés száma pl. VD0132)

 

SZÁLLÍTÁS

Rendelését Magyarországon jól ismert, megbízható futárszolgálatok segítségével vagy saját gépjárműflottánk segítségével szállítjuk ki. A kiszállítás várható időpontjáról a Vevő értesítést kap a megadott elektronikus levelezési címre, illetve bizonyos esetekben a megadott telefonszámra is. A kiszállítás minden esetben munkaidőben történik.

A kiszállítás – az egyedi megállapodásoktól eltekintve – minden esetben bejáratig történik.

Lakásba, emeletre történő kiszállítási igény esetén kérjük, minden esetben lépjen kapcsolatba velünk a vertigo@vertigodesign.hu email címen vagy válassza a VIP szállítási módokat.

A bútoraink egy része lapraszerelt állapotban kerül kiszállításra. Hagyományos szerszámok segítségével egyszerűen összeszerelhetők. A futárszolgálat munkatársai nem végeznek összeszerelést.

A termék futártól való átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik. Ezt követően kizárólag elállási jogával élhet, ezért a kiszállítást végző személy távozása után az Üzemeltető utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem fogad el. Az átvételt követően észlelt sérülésért az Üzemeltető felelősséget nem vállal!

 

SZÁMLÁZÁS

Rendelésének végösszegéről cégünk a magyar törvényeknek mindenben megfelelő elektronikus számlát (e-számla) állít ki, melyet a megadott elektronikus levelezési címre elküldünk.

 

TERMÉKEK HASZNÁLATA, TÁROLÁSA, KEZELÉSE

Bútorainkat, és dekorációs tárgyainkat minden esetben száraz, szobahőmérsékletű helyen tárolja!

A nem megfelelő tárolásból, használatból vagy a szükséges állapot megőrzés elhanyagolásából adódó károkért Cégünk nem vállal felelősséget.

 

ELÁLLÁSI JOG

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

Magánszemély vevőink jogosultak a rendelés kézbesítésétől számított 15 napon belül a vásárlástól indokolás nélkül elállni. A kézbesítést megelőzően, a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

Ha elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát emailben küldje el a vertigo@vertigodesign.hu email címünkre. Kérjük, elállási szándékát minden esetben írásban juttassa el a megadott email címre. Elállási szándékát minden esetben emailben visszaigazoljuk.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket raktárunkba (2073, Tök, külterület 047/2.), eredeti állapotában, legkésőbb az elállási nyilatkozatának közlésétől számított 15 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 15 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

ELÁLLÁSI JOG ÉRVÉNYESÍTÉSE

Amennyiben visszaküldené a megrendelt terméket, akkor először minden esetben jelezze felénk a vertigo@vertigodesign.hu ügyfélszolgálati email címen.

A munkatársainkkal történt egyeztetés után erre címre küldheti vissza a terméket futárszolgálattal:

Címzett neve: VERTIGO EXPO DESIGN Kft.

Visszaküldési cím: 2073. Tök, külterület 047/2.

Telefonszám: +36-20-209-5204

Email cím: vertigo@vertigodesign.hu

A termék a raktárunkba történő visszaküldésének költsége a törvény szerint Önt terheli, azonban ettől cégünk eltekinthet. Utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül (amelytől cégünk eltekinthet) az elállás kapcsán Önt semmilyen más költség nem terheli.

A visszaküldött termék raktárunkba való hiánytalan megérkezését követően 14 napon belül visszautaljuk Önnek a teljes vételárat. Cégünk jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Ön nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.

Az elállás során érintett termékeket minden esetben az eredeti, sérülésmentes gyári csomagolásban küldje vissza nekünk. A gondatlan csomagolásból eredő szállítási sérülésekért nem vállalunk felelősséget. A szerelést igénylő termékeket kizárólag az eredeti csomagolásban és az összeszerelési előtti állapotában áll módunkban visszavenni. Amennyiben a termék használatából eredő értékcsökkenés merül fel, cégünk jogosult a visszatérített összeget az értékcsökkenés mértékével csökkenteni.

Amennyiben jogi személy köt szerződést Cégünkkel, úgy a fogyasztónak nem minősülő Vevőt nem illeti meg az indokolás nélküli elállási jog.

Önt nem illeti meg az elállási jog olyan, nem előre gyártott termék esetében, amelyet az Ön utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen az Ön igényeire személyére szabtak. Az étkezőasztalok, íróasztalok, tárgyalóasztalok, dohányzóasztalok, szekrények, polcok és előszobai lerakók minden esetben egyedi megrendelésre kerülnek gyártásra.

 

SZAVATOSSÁG

A szavatossági igényeit az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: VERTIGO EXPO DESIGN Kft

Székhely: 2092, Budakeszi, Rákóczi u. 48.

E-mail cím: vertigo@vertigodesign.hu

A Vevő az Üzemeltető hibás teljesítése esetén az alábbi szavatossági igényét érvényesítheti:

Kellékszavatosság

Kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően. Az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait érvényesíteni már nem tudja. Cégek esetén az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesíthető a szavatossági igény. Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a választott igény teljesítése lehetetlen vagy Cégünk számára aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Cégünk nem tudja teljesíteni, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a mi költségünkre Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Vevőink kötelesek a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2) hónapon belül közölni. Ha Cégünk egyértelműen bizonyítja, hogy a termék hibája a Vevő részére történő átadást követően keletkezett, akkor nem köteles a kifogásának helyt adni. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba már az átadás pillanatában is fennállt.

Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül. A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igény egyszerre nem érvényesíthető.

Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet hatálya csakis az új, Magyarország területén értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik. A jótállás a termék átadásának napjától számított egy év. Az Üzemeltető a jótállási kötelezettség alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Ugyanazon hiba miatt a Vevő a jótállási igénye mellek kellékszavatossági és/vagy termékszavatossági egyszerre nem érvényesíthet.

 

PANASZKEZELÉS

A Panasz minden, a Panaszos által az Üzemeltetőnek, illetve az Üzemeltető érdekében vagy javára eljáró személynek a szolgáltatás nyújtásával közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó írásban közölt egyedi kérelem vagy reklamáció. Nem minősül panasznak, ha az Üzemeltetőtől annak működésével, az általa folytatott tevékenységével kapcsolatosan vagy valamely konkrét ügyben kérnek általános tájékoztatást, felvilágosítást.

A Panasz benyújtására jogosult:

 • az Üzemeltetővel szerződéses kapcsolatban álló bármely Vevő;
 • a Vevő helyett és nevében érvényes meghatalmazás alapján eljáró képviselője;
 • valamint az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, aki az Üzemeltető eljárását nem valamely konkrét szolgáltatással, hanem egyéb, általa nyújtott szolgáltatásokkal összefüggő tevékenységgel (pl. hirdetés, reklám, stb.) kapcsolatban kifogásolja.

A panasz benyújtásának módja elektronikus levél útján a következő email címre vertigo@vertigodesign.hu

Tekintettel az Üzemeltető elektronikus kereskedelmi tevékenységére és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására a Panaszos kizárólag írásban jogosult panaszt benyújtani.

A panasznak tartalmaznia kell az alábbiakat:

 • a Panaszos neve, címe és email címe;
 • a Panaszban érintett Termék neve;
 • a Panasz rövid leírása;
 • a Panaszos konkrét igényének megjelölése;
 • a panaszfelvétel pontos időpontja;
 • a panaszfelvétel módja;
 • a megoldás leírása, illetve a végrehajtásért felelős személy megnevezése (amennyiben a panasz orvoslása azonnal megtörténik)
 • fényképek és egyéb, a panasz bizonyítását szolgáló dokumentumok

A beérkező Panaszokat a Cégünk köteles a panaszfelvételi jegyzőkönyvben (a továbbiakban: „Jegyzőkönyv”) írásban rögzíteni.

A Jegyzőkönyv tartalmazza a Panaszos nevét, lakcímét; a panasz előterjesztésének helyét, idejét, módját; a fogyasztó panaszának részletes leírását, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzékét; az Üzemeltető nyilatkozatát a Vevő panaszával kapcsolatos álláspontjáról

A Panaszos által benyújtott írásbeli Panaszt az Üzemeltető megvizsgálja, elbírálja és az arról alkotott álláspontját megindokolva a Panaszosnak az általa megadott elérhetőségen legfeljebb harminc napon (30 nap) belül írásban megválaszolja. Az Üzemeltető a válasza másolati példányát és a panaszról felvett jegyzőkönyvet öt évig (5 év) köteles megőrizni és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

Amennyiben a Panaszos az Üzemeltető által a válaszlevélben foglalt megoldási javaslatot elfogadja, az Üzemeltető haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül intézkedik a panasz kiküszöböléséről, ellentétes esetben tájékoztatja a Panaszost a jogorvoslati lehetőségeiről.

Az Üzemeltető a Panaszt elutasítja, amennyiben az

 • alaptalan;
 • hiányosan került benyújtásra;
 • nem felel meg a jelen ÁSZF és az Fgytv. 17/A.§ (2) bekezdésében meghatározott Panasz fogalmi elemeinek;
 • nem a jelen ÁSZF 10. pontjában meghatározott Panaszos nyújtja be.

Az Üzemeltető a Panasz elutasítása esetén is köteles tájékoztatni a Panaszost válaszlevélben.

 

JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

A jelen szerződésből eredő bármely jogvitát az érdekeltek elsősorban egyeztetés, tárgyalás útján kötelesek rendezni.

A Panaszos egyrészt a szóban előadott vagy írásban előterjesztett Panasz elutasítása esetén, másrészt a Panasz nem megfelelő kezelése esetén az alábbiakban meghatározott hatóságokhoz fordulhat:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.

Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.

Központi telefonszám: +36 1 459 4800

Faxszám: +36 1 210 4677

Békéltető Testület

Békéltetői testületi eljárásban a Budapest Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez.

Pesti Központi Kerületi Bíróság

A Felek a szerződésből eredő vitáikat békés úton kívánják rendezni. Ha ez nem vezetne eredményre, akkor – amennyiben az eljárásjogi rendelkezések alapján nem budapesti székhelyű bíróság járna el – kikötik a Pesti Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét, feltéve, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság hatáskörrel rendelkezik a jogvita elbírálására.

VEGYES RENDELKEZÉSEK

A https://vertigodesign.hu weboldalon megjelenő valamennyi képi és szöveges elem az Üzemeltető tulajdona és a szerzői jogvédelem hatálya alá esik. Másolása és engedély nélküli felhasználása semmilyen formában sem megengedett.

A weboldalon szereplő adatok tájékoztató jellegűek. A tévedés jogát fenntartjuk. Amennyiben további kérdése van, keresse Ügyfélszolgálatunkat!

A honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy az Üzemeltető nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért.

Az Üzemeltető kizár minden felelősséget a honlap használói által közzétett tartalmakért.

Köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

A Webáruház oldalán bármilyen jogi kötelezettséggel járó cselekvés kizárólag betöltött 18 éves életkor feletti teljes cselekvőképességgel rendelkező magánszemélyek számára engedélyezett.

 

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

A Szolgáltató jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013 évi V. törvény (Ptk.), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint a vonatkozó egyéb jogszabályok, továbbá az Adatkezelési Szabályzat rendelkezései irányadóak.

Budapest, 2021.06.21.