fbpx

5 ÉRV a fából készült nyílt végű játékok mellett

Ahogy a világ egyre inkább digitalizálódik, és a technológia átveszi az uralmat, fontos, hogy ne felejtsünk el fontos természetes elemeket megtartani gyermekeink életében. Manapság a természetes fából készült nyílt végű játékok egyre népszerűbbé válnak, mert számos előnyük van a divatos műanyag játékokkal szemben. 

De mi az a “nyílt végű játék”? Olyan játékok, melyek felhasználási célja, használati szabálya nincs előre meghatározva, korlátozva. Bármi lehet belőle. Ilyen az építőkocka, a tálak, botok, rongybabàk. Tehát zárt végű a társasjáték, a kártya, a színező, de még a babakonyha is, amennyiben csak “konyhásat” jászanak vele a gyerekek.

Íme 5 érv, amiért érdemes ezekre a játékokra fókuszálni!

Kreatív ötletek megvalósítása
A természetes fából készült nyílt végű játékok arra inspirálják gyermekeinket, hogy saját kreatív ötleteiket valósítsák meg. 
Nem kötik őket a játékgyárakban készült műanyagjátékok kínálta felhasználási lehetőségek, azt alkotnak a faelemekből, kötelekből, amit csak akarnak. A gyerekek így nemcsak a képzeletüket fejlesztik, hanem a problémamegoldó képességüket és a logikai gondolkodást is, miközben újraalkotják a világot körülöttük.

Környezetbarát és biztonságos
A természetes faanyag környezetbarát választás, hiszen megújuló erőforrás. Az ilyen típusú játékok általában nem tartalmaznak mérgező anyagokat vagy éles részeket, így biztonságosan játszhatnak velük a gyermekek. Ezenkívül a fából készült játékok időtállóak és tartósak.

Szerepjátékok
A fából készült játékok sok lehetőséget kínálnak a szerepjátékokra és a társas kapcsolatok fejlesztésére. Ezenkívül a nyílt végű játékok serkentik a társas készségeket és a szabad játékot, ami fontos a gyermekkori fejlődés szempontjából. Amikor a gyerekek együtt játszanak az egyszerű fajátékokkal, problémákat oldhatnak meg és közösen építhetnek valamit. Ezáltal fejlődik a kommunikációs képességük, az empátia és az együttműködés készsége.

Érzékszervi fejlődés támogatása
A faanyag tapintása és a természetes textúrák visszafogottan hatnak a gyerekek érzékeire, nem ingerlik túl őket. Fejlődik finommotorikus készségük, és érzékszervi élményeket élhetnek át.

Távol az elektronikus eszközöktől
A természetes fából készült játékok lehetőséget adnak a gyermekeknek arra, hogy kikapcsolódjanak, az agyuk belső képeket alkosson. Ahelyett, hogy képernyő előtt ülnének, aktívan részt vehetnek a játékban, és közben fejlődhetnek.

A természetes fából készült nyílt végű játékok nagyon fontosak gyermekeink fejlődése szempontjából. Kreatív, biztonságos és környezetbarát játékélményt nyújtanak, amely ösztönzi a képzeletüket, fejleszti a szociális készségeiket és támogatja az érzékszervi fejlődésüket. 
Hozzuk vissza a természetet és a természetes anyagok varázsát gyermekeink életébe!

#vertigodesign #gyereknap #fajátékok #kreativitásfejlesztés #nyíltvégűjátékok #ovisjátékok #környezetbarátjátékok #fejlesztés

Kérdésed van? Rendelnél? Írj!

Bútoraink mind egyedi elképzelés alapján készülnek. Segítünk megálmodni a Tiédet!

Kapcsolat

2092 Budakeszi, Rákóczi u. 48.

Telefon: (+36) 202095204 
E-mail: vertigo@vertigodesign.hu

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.