fbpx

A szélezetlen tömörfa vagy gerenda bútorok a természetet hozzák otthonodba. Ezt a meleg, természetes hatást ellensúlyozhatod fémlábakkal, aláhúzhatod fa lábazattal vagy esetleg dönthetsz a „láthatatlan” lábazat mellett is, ha például egy dohányzóasztal masszív voltát akarod kiemelni.

1. Fémlábak.
Ez a legnépszerűbb lehetőség. Többféle alakban készülhetnek készülhetnek, a színük pedig bármi lehet a Pantone skáláról. 

2. Fa lábak
Ugyanabból a fafajtából készülhetnek, mint maga az asztallap, így egységes megjelenést biztosítanak. Lehetnek henger vagy hasáb alakú lábak, ez utóbbiak leggyakrabban 3x3 vagy 4x4 cm méretűek.

A fa lábak hátránya, hogy nem biztos, hogy olyan erősek, mint a fémláb, különösen, ha az asztal puhább fából készült. Ezenkívül előfordulhat, hogy a fa lábak nem biztosítanak akkora kontrasztot, mint más típusú lábak, ami megfontolandó lehet, ha egyedi megjelenést keresel.

3. Hairpin láb
Évek óta töretlenül divatos. Modern megjelenést biztosít, egyszerre elegáns és stílusos. A hairpin lábazat azonban nem a legjobb megoldás kifejezetten vastag, rusztikus asztallaphoz. Bár általában elég erős ahhoz, hogy elbírja az asztallap súlyát, előfordulhat, hogy nehezebben kezelhető, ha az asztal ütődik vagy gyakran mozgatják.

4. Görgők
Tökéletes megoldás, ha igazán masszív dohányzóasztalt szeretnél, de mégis meg kell mozdítani néha a szoba elrendezéséhez vagy takarításhoz. A görgők ráadásul nem látszanak oldalról, olyan, mintha csak az erdő egyik fáját költöztetted volna a lakásodba. Stabil és strapabíró, könnyen kezelhető megoldás.

#vertigodesign #kézzelkészített #egyedibútor #gerendaasztal #dohányzóasztal #étkezőasztal #hairpin

Kérdésed van? Rendelnél? Írj!

Bútoraink mind egyedi elképzelés alapján készülnek. Segítünk megálmodni a Tiédet!

Kapcsolat

2092 Budakeszi, Rákóczi u. 48.

Telefon: (+36) 202095204 
E-mail: vertigo@vertigodesign.hu

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.